ALB, istemcilerden gelen bağlantı isteklerini kontrol eden bir dinleyici bileşenine sahiptir. Bir dinleyici için yük dengeleyicinin istekleri kayıtlı hedeflerine nasıl yönlendirdiğini belirleyen kurallar tanımlayabilirsiniz.
Yük dengeleyiciler siteye gelen trafiği rastgele dağıtabildiği gibi belirli durumlar için çeşitli yük dengeleme algoritmalarından en uygun olanını uygulayarak da yük dengeleme işlemini gerçekleştirebilirler.
Yük dengeleme, sunucu mimarilerindeki sınırlı sistem kaynaklarına rağAdult men artan yükün/trafiğin/isteğin karşılanabilmesi için sunucu üzerinde mevcut kaynakların donanımsal olarak arttırılmasına nazaran sisteme aynı özellikte yeni sunucuların dahil olmasına ve bu birden fazla sunucu arasında kaynakların orantılı bir şekilde kullanılabileceği vaziyette trafiğin dağıtılmasına Load Balancing denmektedir.
Genel IP adresi ve bağlantı noktası ile bir sanal ağdaki sanal makinelere erişmek için bağlantı noktası iletmeyi kullanın.
“n kadar kullanıcı için uygundur ve destek veriyoruz. Fazlasını da dengeleyebilir lakin herhangi bir sorun yaşadığınızda destek veremeyiz
Bir veya birden fazla yük dengeleyici seçebilir ve bunları bulut ortamınızda ELB kurarken yapılandırabilirsiniz.
Ağ Güvenlik Grupları oluşturma ve İnternet trafiğini kısıtlama hakkında daha fazla bilgi için bkz . Azure ağ güvenlik grubu oluşturma, değiştirme veya silme.
Bu bölümde yük dengeleyicinin aşağıdaki bileşenlerini nasıl oluşturabileceğiniz ve yapılandırabileceğiniz açıklanmaktadır:
Sunucularınızdan birinde bir difficulty yaşanırsa, yük dengelemenin kullanıcıyı etkilemeden diğer sunuculara şeffaf bir biçimde hizmeti devam etmektedir. Bir sunucu meşgul ise, yük dengeleyici bunu algılar ve trafiği daha az yoğun olan diğer sunucularına yönlendirir.
Load balancer, donanım veya yazılım kullanılarak gerçekleştirilebilir. Aşağıdaki tabloda görebileceğiniz gibi her iki yaklaşımın da avantajları ve dezavantajları vardır.
Bu cihazlar başlangıçta istenen sunucuların sanal adresini dış dünyaya gösteriyordu ve bunu yaparak kullanıcılar sunucuya bağlanmak için bir istek gönderdiklerinde akıllı ve otomatik olarak en iyi ve en az trafik yolunu kullanabiliyorlardı.
Evet, yazılım tabanlı yük dengeleyiciler de en az donanımsal olanlar kadar iyidir lakin bu konuda deneyimlediğim birtakım durumlardan dolayı şunu söyleyebilirim ki karmaşık, trafiğin yoğun olduğu, çAlright kullanıcılı ve çAlright fazla uygulamanın kullanıldığı yapılarda sanal load balancerlar bir yere read more kadar iyi bir çözümdür. Hatta bazı firmalar dahi
Devam etmeden önce sanal makine dağıtımlarının önceki advertisementımlardan tamamlandığından emin olun. Sanal makine dağıtım işlerinin durumunu denetlemek için kullanın Get-Occupation .
İnternet sitelerinin birden fazla sunucu üzerinde çalışabilir olması gelen isteklerin hepsine cevap verilebilmesine imkan vermesinin yanında gelen isteğe hangi sunucunun cevap vereceği sorgusunu da beraberinde getirmiştir. Load balancer, siteye gelen yükü sunucular arasında belirli algoritmalar ışığında dağıtarak aşırı yükleme problemine çözüm sağlar. Öte yandan load balancer, sadece gelen trafiği dağıtmakla kalmaz, bağlı bulunduğu sunucu grubundaki sunucuları devamlı şekilde kontrol ederek isteklere yanıt vermeyen problemli sunuculara trafik yönlendirmesi yapmaz.